Reducer stress - 5 aktiviteter til afslapning - Road 2 Art - Mal Efter Tal

Reducer stress - 5 aktiviteter til afslapning

Stress er et stort samfundsproblem i verden. Den daglige stress kan bestå af dit pres på arbejdet, private bekymringer og alle de hundredvis af daglige gøremål, der skal udføres. Det er disse små og store ting tilsammen der forårsager stress for mange mennesker.

Er du stresset?

Så har du fundet det rigtige sted! Det er nemlig muligt at reducere stress med afslappende og underholdende aktiviteter. Nedenfor viser vi 5 aktiviteter, der kan hjælpe dig mod en mere stressfri hverdag.

1. Yoga & Meditation

Yoga er nok et tip, du har hørt om før når det kommer til stress. Og ja, det kan være svært at komme ind i en hel yogaverden. Hvis du er helt ny inden for yoga, er det en god idé at prøve at bruge rolige yogaøvelser og gå på hold med andre. Internettet vrimler med nybegyndere øvelser på YouTube, og dit lokale fitnesscenter tilbyder normalt en form for yogaklasse. Det behøver ikke at være mere kompliceret end at tage sig tid til en 15-minutters yogasession i stuen.

Flere studier i yoga viser, at aktiviteten reducerer stress, sænker blodtrykket, sænker cortisol, forbedrer immunsystemet og styrker musklerne. Listen fortsætter! Læs mere her.

yoga

2. Læs & Lyt

Drop den næste Netflix episode og den endeløse Instagram scrolling, og læs eller lyt til en bog i stedet. Vælg helt selv om det skal være spænding, skræmmende eller bare let at lytte til. Undgå gerne faglitteratur eller undervisningsbøger - gå til underholdning i stedet eller en god podcast.

läsa

3. Lav mad

Du behøver ikke at være en mester i køkkenet for at lave et godt måltid. Tag dig tid til at finde en god opskrift, planlæg og køb de ingredienser du har brug for, og lav mad i fred og ro. Lad dit fokus være på at smage og lugte for at lade din hjerne hvile fra stressende tanker. Det bedste er, at du får en velsmagende middag som belønning!

laga mat

4. Mal!

Kreative aktiviteter hjælper den stressede hjerne med at slappe af. Det er også derfor, at male er blevet en populær aktivitet netop for at reducere stress. Når hjernen kun fokuserer på penselstrøg og farver, glemmer vi andre stressende tanker og opnår i stedet ro og afslapning for vores sanser. At male giver en afslappende effekt, der kan sidestilles med meditation. Det lyder vel fristende?

Slip tanken om at maleriet skal være pænt eller perfekt. Eller gør det let for digselv og mal efter tal. Når du maler efter tal, træner du den del af hjernen, der styrer vores følelser. Ifølge psykologer og forskere kan 15 minutters maleri om dagen forbedre din følelsesmæssige tilstand - først efter en uge. Få inspiration til at male her.

kvinna som målar

5. Tag et langt brusebad eller et langt bad

Bad og brusebad har flere positive sundhedsmæssige effekter. Varmt vand, eller vandmassage, hjælper mod stive muskler og led. Som bonus får du også mulighed for at give dig selv en afslappende hovedbundsmassage, ansigtsmaske eller bare nyde et stille øjeblik.

vila

Vi ved at man kan skabe en bedre og mere venlig verden ved at vise hensyn. Derfor donerer vi for hvert bestilte malekit, et malerkit til en person, der lider af psykisk sygdom. Vi donerer blandt andet til psykiatrien i Syddanmark, som du kan læse mere om her.

Tilbage til blog