Skærmtid og børn; Hvordan påvirkes dit barn egentlig? - Road 2 Art - Mal Efter Tal

Skærmtid og børn; Hvordan påvirkes dit barn egentlig?

Hvor meget tid bruger dit barn på at se film eller tv, eller måske spille spil på en smartphone? Selvom en vis mængde skærmtid kan være lærerig for børn i alle aldre, er det let at blive overvældet. At gennemgå deres vaner foran en skærm og erstatte dem med andre aktiviteter kan bidrage til ro i sindet for både dig selv, men især for dit barn.

Hvor meget tid bør et barn egentlig bruge foran en skærm?

Ifølge American Academy of Pediatrics bør børn under to år ikke tilbringe tid foran skærme. De opfordrer også børn over to år til at have en skærmtid på maksimalt to timer om dagen.

De er ikke alene om denne anbefaling. Faktisk viser en tidligere undersøgelse fra 2018, at børn, der bruger mere end to timer om dagen på skærmaktiviteter, klarede sig dårlige på både sprog- og sindstest end børn som var mindre tid på en skærm dagligt. Nogle af børnene som brugte mere end syv timer om dagen foran en skærm, oplevede også en udtynding af hjernens cortex. Det område af hjernen, der primært er relateret til kritisk tænkning.

Hvordan formår du at regulere børnenes skærmtid?

At bruge tid foran en skærm er mere eller mindre almindeligt i dag. En adfærd, der frem for alt er mere forankret hos voksne end hos børn. Så hvordan formår du egentlig at rive dine børn af skærmen ? Vi har listet nogle gode tips til dig her:

Underhold barnet

Som voksen genkender du måske følelsen af ​​at have mistet din mobil? Du føler dig pludselig meget nøgen uden den. På samme måde vil dit barn mærke fraværet af skærmen, når du beslutter dig for at reducere skærmtiden.

Nøglen er at kunne distrahere børnene. At skifte en aktivitet til en anden eller finde skærmfrie aktiviteter til dit barn. At lege, male eller læse er ufejlbarlige metoder, som alle børn elsker. Maleri har frem for alt mange fordele, herunder at udvikle fine motoriske færdigheder, udvikle kreativitet og forbedre både fokus og koncentration. Her kan du læse flere aktiviteter, der især bidrager til afslapning.

Vær konsekvent med reglerne

At være i konsekvent med reglerne er meget vigtigt for at reducere skærmtid. Som med meget andet handler det om at udveksle en adfærd med en anden og frem for alt vænne sig til de nye rutiner. Hvis du formår at være konsekvent i en periode, implementeres nye tilgange hurtigere, end du tror. Børn er fleksible!

Tilbage til blog